Fine Art

Art

Zoekt u een alle risico's verzekering voor een kunstcollectie?

BDM heeft een unieke polis ontwikkeld die aan deze verzekeringsnoden tegemoet komt: BDM Art. Kunst bij musea, tentoonstellingen, galerijen, particulieren en bedrijven wordt verzekerd in een specifiek product met ruime waarborgen. Kunst krijgt zo onze beste zorgen.

Contactpersonen

Gregory Van Strydonck

Underwriter Fine Art & Residentia

+32 3 242 97 20
gregory.vanstrydonck@bdmantwerp.be


Uitgebreide informatie

Art

Heeft jouw klant een kunstcollectie in zijn bezit, of leent hij er één (uit)? Ben je op zoek naar een geschikte verzekering voor de kunstwerken van een professionele kunsthandelaar? Dan kan je bij ons terecht. Wij verzekeren kunst voor alle risico’s, met onze polis Fine Art op maat.

We hebben ook polissen op maat voor prestigieuze residenties, appartements- of kantoorgebouwen, en andere collecties of verzamelobjecten.

Welke kunstwerken komen in aanmerking voor de Fine Art-polis?

We verzekeren kunstcollecties en kunst in eigendom of in bruikleen, zoals schilderijen, etsen, fotografie, beelden of verzamelobjecten, voor alle risico’s voor onderstaande doelgroepen:

 • Particulieren of bedrijven;
 • Galerijen;
 • Musea;
 • Tentoonstellingen.

BDM beschikt over een uitgebreid netwerk van interne en externe experten om de waarde van de betreffende kunstvoorwerpen zo optimaal mogelijk te schatten en dus te verzekeren.

Heeft jouw klant een bijzondere situatie die niet in dit plaatje past? Neem dan gerust contact met ons op. We werken altijd op maat.

Wat valt er onder de Fine Art-verzekeringspolis?

De Art-polis is een verzekering ‘Alle risico’s’. Dit wil zeggen dat alles wat niet expliciet uitgesloten wordt, verzekerd is. We verzekeren de kunstwerken in aangenomen of aangegeven waarde zonder vrijstelling.

Wat is er niet verzekerd? Waar dient u op te letten?

 • Schade die door jou of een andere verzekerde moedwillig toegebracht wordt is niet gedekt
 • Schade door slecht onderhoud is niet gedekt
 • Schade aan ruïnes of aan gebouwen bestemd voor afbraak is niet gedekt
 • Schade die puur esthetisch is, is niet gedekt
 • Diefstal van de inhoud van het gebouw is niet inbegrepen in de basiswaarborgen
 • Er wordt een vrijstelling toegepast bij elk schadegeval, behalve voor de waarborg bijstand
 • Als er een aanpassing van het gebouw is die een belangrijke impact heeft op de waarden van het gebouw (bijv. de plaatsing van zonnepanelen), dient u dit te melden aan uw brandverzekeraar 

Waarom kiezen voor de verzekering Fine Art van BDM?

BDM biedt een verzekering aan op maat voor kunstwerken of kunstcollecties. Een polis op maat met persoonlijke opvolging door een verzekeraar die jou en jouw klant kent.

Verder bieden we flexibiliteit in onze dekking. We bieden bijvoorbeeld dekking voor galerijen inclusief of exclusief beurzen. Voor wat tentoonstellingen betreft kan de dekking inclusief of exclusief transport zijn.

Wens je meer informatie?

Heb je voor jouw klant interesse in onze Fine Art-verzekering? Neem dan gerust contact met ons op. We maken graag een persoonlijk premievoorstel, op maat de situatie van jouw klant.

Heb je nog vragen?

We helpen jou graag verder!

De waarborgen, uitsluitingen en limieten zoals hierboven beschreven zijn niet exhaustief. Iedere beslissing om de verzekeringspolis Fine Art te onderschrijven, moet gebaseerd zijn op een gedetailleerde analyse van het IPID en de algemene voorwaarden. Je vindt ze hieronder.


Downloads

Algemene voorwaarden Alle Risico's Fine Art (kunst)collecties

Algemene voorwaarden Alle Risico's Fine Art (kunst)handel

Algemene voorwaarden Alle Risico's Fine Art (museum)collecties

Algemene voorwaarden Alle Risico's Fine Art tentoonstellingen

IPID Fine Art - Kunstcollecties

IPID Fine Art - Kunsthandel

IPID Fine Art - Museumcollecties

IPID Fine Art - Tentoonstellingen

Segmentatiecriteria Brand Eenvoudige Risico's 

Fine Art

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x