Residentia

Kostbaar wonen

Zoekt u een brandverzekering voor een kapitaalkrachtige bedrijfsleider, zelfstandige of particulier? BDM heeft een unieke brandpolis ontwikkeld die aan deze verzekeringsnoden tegemoet komt: Residentia. Woningen of appartementen in België, hun inhoud en kostbaarste objecten, passen in Residentie vanaf 850.000 EUR te verzekeren kapitaal.

Contactpersonen

Gregory Van Strydonck

Underwriter Fine Art & Residentia

+32 3 242 97 20
gregory.vanstrydonck@bdmantwerp.be


Uitgebreide informatie

Residentia

Heb je een bedrijfsleider, zelfstandige of begoede particulier als klant die zijn residentieel verblijf wil verzekeren tegen brand? Ben je op zoek naar een geschikte brandverzekering voor zijn woning of appartement? Dan kan je bij ons terecht. Wij verzekeren prestigieuze residenties in alle risico’s, met onze brandpolis op maat Residentia.

We hebben ook polissen op maat voor appartementsblokken of kantoorgebouwen, kunstcollecties, en andere collecties of verzamelobjecten.

Welke gebouwen komen in aanmerking voor de Residentia-polis?

We verzekeren woningen of appartementen met een minimale wederopbouwwaarde van 850.000 euro, gelegen in België, Frankrijk, Luxemburg of Nederland. Zowel het gebouw op zich als zijn inhoud met al dan niet kostbare objecten, vallen binnen deze brandverzekering. Ook bijgebouwen, tennisvelden, poolhouses, etc. worden gedekt.

Heeft jouw klant een bijzondere residentie die niet aan deze voorwaarden voldoet? Neem dan gerust contact met ons op. We werken altijd op maat.

Wat valt er onder de Residentia-verzekeringspolis?

De Residentia-polis is een verzekering ‘Alle risico’s’. Dit wil zeggen dat alles wat niet expliciet uitgesloten wordt, verzekerd is. Deze verzekering omvat eveneens de dekking burgerlijke aansprakelijkheid voor het verzekerde gebouw en biedt ook bijstand in geval van schade.

Na goedkeuring van de offerte, stuurt BDM een onafhankelijke expert ter plaatse om het eigendom van jouw klant naar waarde te schatten. De expert analyseert zowel het gebouw als de inboedel. Deze waardebepaling is volledig kosteloos voor jouw klant.

Er zijn drie luiken waar de expert rekening mee houdt:

  • Het gebouw, dus de woning: inclusief verfraaiingen, inbouwkasten, tuinen, bijgebouwen, poolhouses, zwembaden, sportvelden, tennisterreinen, etc.
  • De inhoud: alles in en rond de woning. Ook als je klant op reis gaat, zijn de meegenomen bezittingen verzekerd.
  • Eventuele specifieke kostbaarheden die deel uitmaken van de inboedel, bezittingen zoals kunstwerken en verzamelobjecten. Denk maar aan schilderijen, tapijten, antieke meubelen, porselein, kristal, brons, juwelen, uurwerken, wapens, wijncollecties, muziekinstrumenten, etc

Vijf jaar na de waardebepaling van de specifieke kostbaarheden van jouw klant, nemen we het initiatief om deze opnieuw te laten schatten door een expert. Dit is volledig op kosten van BDM.

Overzicht van de voorwaarden

- Je klant is een bedrijfsleider, zelfstandige of begoede particulier.
- Het gebouw heeft een minimumwaarde van 850.000 euro, inclusief inboedel.
- Er is een Incert-goedgekeurd alarmsysteem geïnstalleerd in het gebouw met doorseining naar een alarmcentrale.
- Indien de bedragen van het verzekerde kapitaal na expertise weerhouden worden door je klant, is er geen evenredigheidsregel meer van toepassing. Jouw klant wordt met andere woorden vergoed voor het totaalbedrag van een schadegeval, en niet enkel voor het verzekerde bedrag.

Andere voorwaarden kunnen worden opgelegd na inspectie van een expert.

Wat is er niet verzekerd? Waar dient u op te letten?

  • Schade die door jou of een andere verzekerde moedwillig toegebracht wordt is niet gedekt
  • Schade door slecht onderhoud is niet gedekt
  • Schade aan ruïnes of aan gebouwen bestemd voor afbraak is niet gedekt
  • Schade die puur esthetisch is, is niet gedekt
  • Diefstal van de inhoud van het gebouw is niet inbegrepen in de basiswaarborgen
  • Er wordt een vrijstelling toegepast bij elk schadegeval, behalve voor de waarborg bijstand
  • Als er een aanpassing van het gebouw is die een belangrijke impact heeft op de waarden van het gebouw (bijv. de plaatsing van zonnepanelen), dient u dit te melden aan uw brandverzekeraar 

Waarom kiezen voor de verzekering Residentia van BDM?

BDM biedt een verzekering aan op maat voor residentiële woningen met stijl. Een polis op maat met alle risicovoorwaarden, met persoonlijke opvolging door een verzekeraar die jou en jouw klant kent.

Wens je meer informatie?

Heb je voor jouw klant interesse in onze Residentia-verzekering? Neem dan gerust contact met ons op. We maken graag een persoonlijk premievoorstel, op maat van de residentia van jouw klant. Dat kunnen we op basis van het expertiseverslag van de woning en de inhoud.

Heb je nog vragen?

We helpen jou graag verder!

De waarborgen, uitsluitingen en limieten zoals hierboven beschreven zijn niet exhaustief. Iedere beslissing om de verzekeringspolis Residentia te onderschrijven, moet gebaseerd zijn op een gedetailleerde analyse van het IPID en de algemene voorwaarden. Je vindt ze hieronder.Downloads

Algemene voorwaarden Residentia

Algemene voorwaarden Patrimonium Woning

IPID Brandverzekering Residentia

IPID Brandverzekering Woning

Taxatierooster BDM Villa

Segmentatiecriteria Brand Eenvoudige Risico's

Residentia

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x