Vintacar

Wil uw klant één of meerdere voertuigen uit de jaren ´80, '70, ´60, ´50 of zelfs nog ouder te verzekeren? Deze juwelen van mechaniek afwerking en blinkend chroom verdienen een aangepaste benadering.

BDM ontwikkelde Vintacar, een verzekering voor deze wagens in combinatie met het voertuig voor dagelijks gebruik. Gezien de oude wagens enkel voor privé- en occasioneel gebruik aangewend worden, hanteren we een andere aanpak.

Schade aan voorruit? Hier vindt u erkende herstellers.

Schade aan uw voertuig? Hier vindt u de erkende herstellers.

Contactpersonen

Danielle Brabandts

Underwriting Manager Casualty

+32 3 205 95 38
danielle.brabandts@bdmantwerp.be


Anja Gielen

Underwriter Motor

+32 3 205 95 39
anja.gielen@bdmantwerp.be


Uitgebreide informatie

Vintacar

Heb je een klant (of klanten) met een oldtimer? Ben je op zoek naar een geschikte verzekeraar voor dit prachtexemplaar? Dan kan je bij ons terecht. Wij verzekeren vintage cars zoals het hoort, met onze polis op maat: Vintacar.

We hebben ook polissen op maat voor wagens van standing, exclusieve wagens, mobilhomes en pleziervaartuigen.

Welke wagens komen in aanmerking voor de Vintacar-polis?

We verzekeren oldtimers uit de jaren ‘90, ‘80, ‘70, ‘60 of ouder. Het voertuig moet minstens 15 jaar oud zijn.

Het moet gaan over een voertuig dat als tweede vervoermiddel ingeschreven staat, dus waarbij er een andere wagen is die dagelijks gebruikt wordt, zeg maar voor het woon-werkverkeer.

Heeft jouw klant een bijzondere oldtimer die niet aan deze voorwaarden voldoet? Neem dan zeker contact met ons op. We werken altijd op maat.

Wat valt er onder de Vintacar-verzekeringspolis?

De basisverzekering is een zogenaamde ‘kleine’ of een gewone omniumverzekering. Via de omniumverzekering verzekert BDM de materiële schade die je oploopt. Denk maar aan brand, diefstal of poging tot diefstal, glasschade, natuurschade of schade aangebracht door een dier. Daarnaast kan Vintacar ook de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor occasioneel gebruik omvatten. Deze vergoedt de schade aan derden, toegebracht door het verzekerde voertuig.

De premie is afhankelijk van de leeftijd van de oldtimer. Daarom onderscheiden we drie leeftijdscategorieën:
- Van 15 tot en met 24 jaar;
- Van 25 tot en met 34 jaar;
- Ouder dan 35 jaar.

Overzicht van de voorwaarden

- Het gaat over een oldtimer van minstens 15 jaar oud.
- De hoofdbestuurder is minstens 35 jaar oud.
- De occasionele bestuurder is minstens 30 jaar oud.
- De basisverzekering is een (kleine) omniumverzekering. Daarnaast kan je voor je klant een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid bij ons nemen indien hij dat wenst.
- De klant gaat akkoord om een expertise te laten uitvoeren om de waarde van de oldtimer te bepalen. Deze waarde wordt vijf jaar aangehouden, tot de volgende expertise.
- De klant bezorgt jou een kopie van de verzekering van zijn wagen voor gewoon dagelijks gebruik. Dit geldt als bewijs dat de klant over een ander voertuig beschikt en dus de oldtimer slechts occasioneel gebruikt.

Wat is er niet verzekerd? Waar dient u op te letten?

 • Schade die niet voortkomt uit het gebruik van je wagen (bv. schade door goederen die je vervoert), of die voortkomt door een deelname van het verzekerde voertuig aan races of snelheidswedstrijden is niet gedekt
 • Ongeval in fout? dan is de bestuurder niet verzekerd voor zijn eigen letsels. Dit kan verzekerd worden in een bestuurdersverzekering.
 • In fout en schade aan uw voertuig? Een BA Auto-verzekering dekt dit risico niet, een Omnium-verzekering doet dit wel
 • Schade die voorkomt uit het feit dat de bestuurder niet voldoet aan de wettelijke voorschriften om een voertuig te besturen is niet gedekt
 • Schade die voorkomt wanneer de bestuurder zich in een toestand van dronkenschap of alcoholintoxicatie bevindt is niet gedekt
 • De schadevergoeding is degressief naarmate de ouderdom van je voertuig
 • Er is een vrijstelling van toepassing als er materiële schade aan je voertuig is 

Waarom kiezen voor de verzekering Vintacar van BDM?

BDM biedt een verzekering aan op maat voor oldtimers. Een aangepaste polis, met persoonlijke opvolging door een verzekeraar die jou en jouw klant kent.

Verder bieden we ook enkele concrete voordelen. We hanteren bijvoorbeeld geen beperkingen op vlak van wanneer jouw klant wel of niet mag rondrijden met zijn oldtimer. We vertrouwen erop dat zijn oldtimer een occasioneel, tweede voertuig blijft.

We stellen niet als voorwaarde dat wij zijn eerste voertuig, waar hij dagelijks mee rijdt, mogen verzekeren. Daarnaast kan jouw klant van specifieke kortingen genieten wanneer hij meerdere oldtimers bij ons heeft.

Onze polis verleent ook dekking in geval van deelname aan regulariteitsritten met een gemiddelde snelheid van maximaal 50 km/uur.

Aanvullende verzekeringen en herstellingen

 • Verzekering bestuurder;
 • Verzekering inzittenden;
 • Rechtsbijstandsverzekering;
 • Bijstandsverzekering personen, ongeval en pech.

Heeft je klant schade aan de voorruit van zijn voertuig? Hier vind je een lijst met erkende herstellers

Wens je meer informatie?

Heb je voor jouw klant interesse in onze Vintacar-verzekering? Neem dan gerust contact met ons op. We maken graag een persoonlijk premievoorstel, op maat van de oldtimer van jouw klant. Dat kunnen we op basis van het expertiseverslag van het voertuig, de schadehistoriek, en het ingevulde verzekeringsvoorstel (zie hieronder).

Heb je nog vragen?

We helpen jou graag verder!

De waarborgen, uitsluitingen en limieten zoals hierboven beschreven zijn niet exhaustief. Iedere beslissing om de Vintacar-verzekeringspolis te onderschrijven, moet gebaseerd zijn op een gedetailleerde analyse van het IPID en de algemene voorwaarden. Je vindt ze hieronderDownloads

Algemene voorwaarden BDMAuto BA

IPID Vintacar

Verzekeringsvoorstel BDM – Vintacar:
Laat dit document invullen door je klant.

Segmentatiecriteria BA Motor

Vintacar

Craft & Trade

Uw klant vervaardigt en verkoopt producten of levert diensten? BDM heeft een nieuwe oplossing uitgewerkt voor brand en aanverwante gevaren voor klanten die een patrimonium hebben waarvan het verzekerd kapitaal tussen 1.500.000 en 6.000.000 EUR bedraagt.

Lees meer keyboard_arrow_right

Pleziervaart

​Onze polis Waterproof is gemaakt door watersporters voor watersporters, met prima voorwaarden en een gunstige premie. ​Omdat wij het reilen en zeilen van de watersport van nabij volgen, kunnen wij u het beste advies geven voor elke specifieke situatie. ​Net als de klant zijn wij graag op het water om onbezorgd te genieten.

Lees meer keyboard_arrow_right

Fine Art

Zoekt u een alle risico's verzekering voor een kunstcollectie? ​BDM heeft een unieke polis ontwikkeld die aan deze verzekeringsnoden tegemoet komt: BDM Art. Kunst bij musea, tentoonstellingen, galerijen, particulieren en bedrijven wordt verzekerd in een specifiek product met ruime waarborgen. Kunst krijgt zo onze beste zorgen.

Lees meer keyboard_arrow_right

Appoffis

​U dient een appartementsblok of kantoorgebouw te verzekeren? BDM ontwikkelde Appoffis voor gebouwen met 4 of meer verdiepingen of een te verzekeren waarde vanaf 850.000 EUR.

Lees meer keyboard_arrow_right

Recrecar

Wenst u een motorhome te verzekeren? Liefhebbers van vrijheid, natuur en de veelzijdigheid van Europa van minstens 35 jaar dienen zeker onze verzekeringsvoorwaarden Recrecar te raadplegen.

Lees meer keyboard_arrow_right

Residentia

​Zoekt u een brandverzekering voor een kapitaalkrachtige bedrijfsleider, zelfstandige of particulier? ​BDM heeft een unieke brandpolis ontwikkeld die aan deze verzekeringsnoden tegemoet komt: Residentia. Woningen of appartementen in België, hun inhoud en kostbaarste objecten, passen in Residentie vanaf 850.000 EUR te verzekeren kapitaal.

Lees meer keyboard_arrow_right

Presticar

Minstens 35 jaar en in het bezit van een exclusieve wagen? BDM heeft een nieuwe autopolis ontwikkeld die deze geliefkoosde auto verzekert: Presticar, voor wagens tot 24 maanden oud en vanaf 75.000 EUR (exclusief BTW).

Lees meer keyboard_arrow_right

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x