Recrecar

Wenst u een motorhome te verzekeren? Liefhebbers van vrijheid, natuur en de veelzijdigheid van Europa van minstens 35 jaar dienen zeker onze verzekeringsvoorwaarden Recrecar te raadplegen.

Kiezen voor Recrecar is kiezen voor een totale oplossing, aan gunstige voorwaarden, op maat van ieders behoefte, zodat de verzekerde zorgeloos kan genieten van zijn vrijheid.

Schade aan voorruit? Hier vindt u erkende herstellers.

Schade aan uw voertuig? Hier vindt u de erkende herstellers.

Contactpersonen

Danielle Brabandts

Underwriting Manager Casualty

+32 3 205 95 38
danielle.brabandts@bdmantwerp.be


Anja Gielen

Underwriter Motor

+32 3 205 95 39
anja.gielen@bdmantwerp.be


Uitgebreide informatie

Recrecar

Beschikt een van jouw klanten over een mobilhome die hij graag op maat wil laten verzekeren? Dan kan je bij ons terecht. BDM is specialist in het verzekeren van motorhomes. We kunnen jou onmiddellijk verder helpen met onze polis Recrecar.

Recrecar is een verzekeringspolis op maat, voor mobilhomes met een maximale aankoopwaarde van 500.000 euro (cataloguswaarde inclusief opties en exclusief btw).

We hebben ook polissen op maat voor oldtimers , exclusieve wagens en pleziervaartuigen.

Welke wagens komen in aanmerking voor de Recrecar-polis?

BDM verzekert mobilhomes die enkel voor privégebruik dienen en die maximaal 24 maanden oud zijn. Je klant kan ervoor kiezen om ook zijn fietsendrager(s), luifel(s) en dakkoffer(s) mee in de Recrecar-polis te laten opnemen. Zo zijn deze ook gedekt in geval van schade.

Ook eigenaars van grotere motorhomes kunnen bij ons terecht. In geval van pech, is er immers geen beperking op vlak van tonnage en/of lengte van het voertuig. Dit zorgt voor minder zorgen op de weg.

Wat valt er onder de Recrecar-verzekeringspolis?

De basisverzekering is een zogenaamde ‘kleine’ of een gewone omniumverzekering. Via de omniumverzekering verzekert BDM de materiële schade die je oploopt. Denk maar aan brand, diefstal of poging tot diefstal, glasschade, natuurschade of schade aangebracht door een dier. Daarnaast kan Recrecar ook de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor occasioneel gebruik omvatten. Deze vergoedt de schade aan derden, toegebracht door het verzekerde voertuig.

Overzicht van de voorwaarden

- De hoofdbestuurder is minstens 35 jaar oud.
- De occasionele bestuurder is minstens 30 jaar oud.
- De basisverzekering is een (kleine) omniumverzekering. Daarnaast kan je voor je klant een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid bij ons nemen indien hij dat wenst.
- De aankoopwaarde van de wagen bedraagt maximum 500.000 euro, dat is dan de cataloguswaarde inclusief opties, exclusief btw.
- De mobilhome is maximum 24 maanden oud.
- Het voertuig dient enkel voor privégebruik; het wordt niet verhuurd en/of uitgeleend.

BDM biedt een verzekering aan op maat voor handelszaken. Een polis op maat, met persoonlijke opvolging door een verzekeraar die jou en jouw klant kent.

Wat is er niet verzekerd? Waar dient u op te letten?

 • Schade die niet voortkomt uit het gebruik van je wagen (bv. schade door goederen die je vervoert), of die voortkomt door een deelname van het verzekerde voertuig aan races of snelheidswedstrijden is niet gedekt
 • Ongeval in fout? dan is de bestuurder niet verzekerd voor zijn eigen letsels. Dit kan verzekerd worden in een bestuurdersverzekering.
 • In fout en schade aan uw voertuig? Een BA Auto-verzekering dekt dit risico niet, een Omnium-verzekering doet dit wel
 • Schade die voorkomt uit het feit dat de bestuurder niet voldoet aan de wettelijke voorschriften om een voertuig te besturen is niet gedekt
 • Schade die voorkomt wanneer de bestuurder zich in een toestand van dronkenschap of alcoholintoxicatie bevindt is niet gedekt
 • De schadevergoeding is degressief naarmate de ouderdom van je voertuig
 • Er is een vrijstelling van toepassing als er materiële schade aan je voertuig is 

Waarom kiezen voor de verzekering Recrecar van BDM?

BDM biedt een verzekering aan op maat voor motorhomes. Een polis op maat, met persoonlijke opvolging door een verzekeraar die jou en jouw klant kent.

Verder bieden we ook enkele concrete voordelen. We hanteren bijvoorbeeld geen beperkingen op vlak van wanneer jouw klant wel of niet mag rondrijden met zijn voertuig. We vertrouwen erop dat zijn motorhome een occasioneel voertuig blijft. En we bieden dezelfde voorwaarden aan een grote mobilhome, dus ongeacht de tonnage of lengte van het voertuig.

BDM vraagt geen compensatie voor het verzekeren van een mobilhome. De voorlegging van een kopie van de witte kaart van het gebruikelijke voertuig volstaat.

En niet te vergeten: zijruiten, achterruiten, dakvensters in (plexi)glas, spiegels en het glas van de koplampen zijn automatisch meeverzekerd.

Aanvullende verzekeringen en herstellingen

 • Verzekering bestuurder;
 • Verzekering inzittenden;
 • Rechtsbijstandsverzekering;
 • Bijstandsverzekering personen, ongeval en pech.

Heeft je klant schade aan de voorruit van zijn mobilhome? Hier vind je een lijst met erkende herstellers.

Wens je meer informatie?

Heb je voor jouw klant interesse in onze Recrecar-verzekering? Neem dan zeker contact met ons op. We maken graag een persoonlijk premievoorstel, op maat van de motorhome van jouw klant. Dat kunnen we op basis van de aankoopfactuur, de schadehistoriek, en het ingevulde verzekeringsvoorstel (zie hieronder).

Heb je nog vragen?

We helpen jou graag verder!

De waarborgen, uitsluitingen en limieten zoals hierboven beschreven zijn niet exhaustief. Iedere beslissing om de verzekeringspolis Recrecar te onderschrijven, moet gebaseerd zijn op een gedetailleerde analyse van het IPID en de algemene voorwaarden. Je vindt ze hieronder.Downloads

Algemene voorwaarden BDMAuto BA

IPID Recrecar

Verzekeringsvoorstel BDM – Recrecar:
Laat dit document invullen door je klant.

Verzekering van de schade aan de RECRECAR

Segmentatiecriteria BA Motor

Recrecar

Craft & Trade

Uw klant vervaardigt en verkoopt producten of levert diensten? BDM heeft een nieuwe oplossing uitgewerkt voor brand en aanverwante gevaren voor klanten die een patrimonium hebben waarvan het verzekerd kapitaal tussen 1.500.000 en 6.000.000 EUR bedraagt.

Lees meer keyboard_arrow_right

Pleziervaart

​Onze polis Waterproof is gemaakt door watersporters voor watersporters, met prima voorwaarden en een gunstige premie. ​Omdat wij het reilen en zeilen van de watersport van nabij volgen, kunnen wij u het beste advies geven voor elke specifieke situatie. ​Net als de klant zijn wij graag op het water om onbezorgd te genieten.

Lees meer keyboard_arrow_right

Fine Art

Zoekt u een alle risico's verzekering voor een kunstcollectie? ​BDM heeft een unieke polis ontwikkeld die aan deze verzekeringsnoden tegemoet komt: BDM Art. Kunst bij musea, tentoonstellingen, galerijen, particulieren en bedrijven wordt verzekerd in een specifiek product met ruime waarborgen. Kunst krijgt zo onze beste zorgen.

Lees meer keyboard_arrow_right

Appoffis

​U dient een appartementsblok of kantoorgebouw te verzekeren? BDM ontwikkelde Appoffis voor gebouwen met 4 of meer verdiepingen of een te verzekeren waarde vanaf 850.000 EUR.

Lees meer keyboard_arrow_right

Residentia

​Zoekt u een brandverzekering voor een kapitaalkrachtige bedrijfsleider, zelfstandige of particulier? ​BDM heeft een unieke brandpolis ontwikkeld die aan deze verzekeringsnoden tegemoet komt: Residentia. Woningen of appartementen in België, hun inhoud en kostbaarste objecten, passen in Residentie vanaf 850.000 EUR te verzekeren kapitaal.

Lees meer keyboard_arrow_right

Vintacar

Wil uw klant één of meerdere voertuigen uit de jaren ´80, '70, ´60, ´50 of zelfs nog ouder te verzekeren? Deze juwelen van mechaniek afwerking en blinkend chroom verdienen een aangepaste benadering.

Lees meer keyboard_arrow_right

Presticar

Minstens 35 jaar en in het bezit van een exclusieve wagen? BDM heeft een nieuwe autopolis ontwikkeld die deze geliefkoosde auto verzekert: Presticar, voor wagens tot 24 maanden oud en vanaf 75.000 EUR (exclusief BTW).

Lees meer keyboard_arrow_right

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x