Presticar

Minstens 35 jaar en in het bezit van een exclusieve wagen? BDM heeft een nieuwe autopolis ontwikkeld die deze geliefkoosde auto verzekert: Presticar, voor wagens tot 24 maanden oud en vanaf 75.000 EUR (exclusief BTW).

Een keuze voor Presticar, is een keuze voor een totale oplossing op maat van ieders behoeften aan gunstige voorwaarden, zodat de verzekerde zorgeloos kan genieten van deze exclusiviteit.

Schade aan voorruit? Hier vindt u erkende herstellers.

Schade aan uw voertuig? Hier vindt u de erkende herstellers.

Contactpersonen

Danielle Brabandts

Underwriting Manager Casualty

+32 3 205 95 38
danielle.brabandts@bdmantwerp.be


Anja Gielen

Underwriter Motor

+32 3 205 95 39
anja.gielen@bdmantwerp.be


Uitgebreide informatie

Presticar

Beschikt een van je klanten over een luxewagen? Wil je die graag op maat laten verzekeren? Dan kan je bij ons terecht. Wij zijn gespecialiseerd in de verzekering van luxewagens, met onze polis op maat: Presticar.

Presticar is een verzekeringspolis op maat voor auto’s met een minimale aankoopwaarde vanaf 75.000 euro (cataloguswaarde inclusief opties & exclusief btw)

We hebben ook polissen op maat voor oldtimers, mobilhomes en pleziervaartuigen.

Welke wagens komen in aanmerking voor de Presticar-polis?

We maken bij BDM een onderscheid tussen twee gamma’s: Standing of Exclusive. Het merk en type van de wagen bepalen het gamma waarin de auto thuishoort. Afhankelijk van het gamma en het gebruik zijn de vrijstellingen, de vereisten qua alarmsysteem en de premies concreet verschillend.

Het Standing-gamma bevat meestal Duitse merkwagens. Binnen het Exclusive-gamma vallen de wagens die zelden op straat te spotten zijn.

Wat valt er onder de Presticar-verzekeringspolis?

De basisverzekering is een zogenaamde ‘kleine’ of een gewone omniumverzekering. Via de omniumverzekering verzekert BDM de materiële schade die je oploopt. Denk maar aan brand, diefstal of poging tot diefstal, glasschade, natuurschade of schade aangebracht door een dier. Daarnaast kan Presticar ook de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid omvatten, al dan niet voor occasioneel gebruik. Deze vergoedt de schade aan derden toegebracht door het verzekerde voertuig.

Overzicht van de voorwaarden

- De hoofdbestuurder is minstens 35 jaar oud.
- De occasionele bestuurder is minstens 30 jaar oud.
- De basisverzekering is een (kleine) omniumverzekering. Daarnaast kan je voor je klant een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid bij ons nemen indien hij dat wenst.
- De aankoopwaarde van de wagen bedraagt minstens 75.000 euro, cataloguswaarde inclusief opties, exclusief btw.
- Er is minstens een standaard alarmsysteem aanwezig in de wagen.
- Een wagen binnen het Standing-gamma moet daarnaast uitgerust zijn met een track & trace-systeem.

Wat is er niet verzekerd? Waar dient u op te letten?

 • Schade die niet voortkomt uit het gebruik van je wagen (bv. schade door goederen die je vervoert), of die voortkomt door een deelname van het verzekerde voertuig aan races of snelheidswedstrijden is niet gedekt
 • Ongeval in fout? dan is de bestuurder niet verzekerd voor zijn eigen letsels. Dit kan verzekerd worden in een bestuurdersverzekering.
 • In fout en schade aan uw voertuig? Een BA Auto-verzekering dekt dit risico niet, een Omnium-verzekering doet dit wel
 • Schade die voorkomt uit het feit dat de bestuurder niet voldoet aan de wettelijke voorschriften om een voertuig te besturen is niet gedekt
 • Schade die voorkomt wanneer de bestuurder zich in een toestand van dronkenschap of alcoholintoxicatie bevindt is niet gedekt
 • De schadevergoeding is degressief naarmate de ouderdom van je voertuig
 • Er is een vrijstelling van toepassing als er materiële schade aan je voertuig is 

Waarom kiezen voor de verzekering Presticar van BDM?

BDM biedt een verzekering aan op maat voor een wagen van standing of een exclusieve wagen. Een polis op maat, met persoonlijke opvolging door een verzekeraar die jou en jouw klant kent.

Verder bieden we ook enkele concrete voordelen voor de verzekering van de wagen van Standing of de Exclusive wagen van je klant. De inschrijvingstaks (BIV) wordt mee vergoed ingeval van een totaalverlies. Deze kan - afhankelijk van de regio waar je klant woont – hoog oplopen. Daarnaast kan je klant van specifieke kortingen genieten als hij weinig rijdt of wanneer hij als enige bestuurder van de wagen geregistreerd staat.

Aanvullende verzekeringen en herstellingen

 • Verzekering bestuurder;
 • Verzekering inzittenden;
 • Rechtsbijstandsverzekering;
 • Bijstandsverzekering personen, ongeval en pech.

Heeft je klant schade aan de voorruit van zijn voertuig? Hier vind je een lijst met erkende herstellers.

Wens je meer informatie?

Heb je voor jouw klant interesse in onze Presticar-verzekering? Neem dan gerust contact met ons op. We doen graag een persoonlijk premievoorstel, op maat van de luxewagen van jouw klant. Dat kunnen we op basis van de aankoopfactuur van de wagen, de schadehistoriek, en het ingevulde verzekeringsvoorstel (zie hieronder).

Heb je nog vragen?

We helpen jou graag verder!

De waarborgen, uitsluitingen en limieten zoals hierboven beschreven zijn niet exhaustief. Iedere beslissing om de Presticar-verzekeringspolis te onderschrijven, moet gebaseerd zijn op een gedetailleerde analyse van het IPID en de algemene voorwaarden. Je vindt ze hieronder.Downloads

Algemene voorwaarden BDMAuto BA

IPID Presticar

Verzekeringsvoorstel BDM - Presticar
Laat dit document invullen door je klant.

Segmentatiecriteria BA Motor

Presticar

Craft & Trade

Uw klant vervaardigt en verkoopt producten of levert diensten? BDM heeft een nieuwe oplossing uitgewerkt voor brand en aanverwante gevaren voor klanten die een patrimonium hebben waarvan het verzekerd kapitaal tussen 1.500.000 en 6.000.000 EUR bedraagt.

Lees meer keyboard_arrow_right

Pleziervaart

​Onze polis Waterproof is gemaakt door watersporters voor watersporters, met prima voorwaarden en een gunstige premie. ​Omdat wij het reilen en zeilen van de watersport van nabij volgen, kunnen wij u het beste advies geven voor elke specifieke situatie. ​Net als de klant zijn wij graag op het water om onbezorgd te genieten.

Lees meer keyboard_arrow_right

Fine Art

Zoekt u een alle risico's verzekering voor een kunstcollectie? ​BDM heeft een unieke polis ontwikkeld die aan deze verzekeringsnoden tegemoet komt: BDM Art. Kunst bij musea, tentoonstellingen, galerijen, particulieren en bedrijven wordt verzekerd in een specifiek product met ruime waarborgen. Kunst krijgt zo onze beste zorgen.

Lees meer keyboard_arrow_right

Appoffis

​U dient een appartementsblok of kantoorgebouw te verzekeren? BDM ontwikkelde Appoffis voor gebouwen met 4 of meer verdiepingen of een te verzekeren waarde vanaf 850.000 EUR.

Lees meer keyboard_arrow_right

Recrecar

Wenst u een motorhome te verzekeren? Liefhebbers van vrijheid, natuur en de veelzijdigheid van Europa van minstens 35 jaar dienen zeker onze verzekeringsvoorwaarden Recrecar te raadplegen.

Lees meer keyboard_arrow_right

Residentia

​Zoekt u een brandverzekering voor een kapitaalkrachtige bedrijfsleider, zelfstandige of particulier? ​BDM heeft een unieke brandpolis ontwikkeld die aan deze verzekeringsnoden tegemoet komt: Residentia. Woningen of appartementen in België, hun inhoud en kostbaarste objecten, passen in Residentie vanaf 850.000 EUR te verzekeren kapitaal.

Lees meer keyboard_arrow_right

Vintacar

Wil uw klant één of meerdere voertuigen uit de jaren ´80, '70, ´60, ´50 of zelfs nog ouder te verzekeren? Deze juwelen van mechaniek afwerking en blinkend chroom verdienen een aangepaste benadering.

Lees meer keyboard_arrow_right

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x