Onze aandeelhouders

Over Federale Verzekering

Sinds 6 augustus 2021 is de Belgische verzekeraar Federale Verzekering de volle aandeelhouder van BDM. Federale Verzekering heeft de activiteiten van BDM als gevolmachtigde onderschrijver overgenomen met betrekking tot BOAR-verzekeringen (brand, auto, andere risico’s en pleziervaart).

Over Federale Verzekering

Federale Verzekering biedt een volledig gamma aan schadeverzekeringen, pensioenverzekeringen en spaar- en beleggingsoplossingen voor ondernemingen, zelfstandigen en particulieren. Als onderlinge verzekeraar, zonder externe aandeelhouders, plaatst Federale Verzekering de klant op de eerste plaats en begeleidt zij allen die een ondernemende geest hebben.

Federale Verzekering werd opgericht in 1911 op initiatief van een groep ondernemers. De Belgische bouwsector blijft een van zijn belangrijkste doelgroepen. Met een totaal marktaandeel van niet-levensverzekeringen van 2,4% (2021) en een totale geconsolideerde balans van € 4,1 miljard (2022), behoort Federale Verzekering tot de top 15 van verzekeraars in België. De Federale Verzekering Groep (inclusief Optimco) stelt 620,3 voltijdse equivalenten te werk (op 31/12/2022) en realiseerde in 2022 een premie-inkomen van € 517,6 miljoen. Zijn verkoopnetwerk van meer dan 40 adviseurs, zijn 25 kantoren, zijn 5 regionale hoofdkantoren en zijn 2 Business Centers (Bergen en Antwerpen) bestrijken het hele land.

Voor meer informatie: www.federale.be

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x