Arbeidsongevallen

Een ongeval op de werkvloer is snel gebeurd. Als werkgever bent u verplicht om een verzekering Arbeidsongevallen te nemen voor de werknemers die u in dienst hebt.

BDM biedt deze verzekering aan voor een aantal activiteitssectoren. Wij bieden de basisdekking die aangevuld kan worden met een dekking excedent wet en een dekking gewaarborgd loon.

Contactpersonen

Marie-Line Braems

Team Leader KMO – PME

+32 3 205 95 34
marielinebraems@bdmantwerp.be

 

Vicky Rubbens

Underwriter Casualty

+32 3 242 89 53

vickyrubbens@bdmantwerp.be


Uitgebreide informatie

Verzekering Arbeidsongevallen

De verplichte verzekering Arbeidsongevallen vergoedt slachtoffers van een arbeidsongeval dat zich op een van de volgende plaatsen voordoet:

  • op de plaats waar het werk wordt uitgevoerd, tijdens de werkuren (ook in het geval van thuiswerk)
  • tijdens het woon-werkverkeer (heen en terug)

Maar ook wanneer een arbeidsongeval zich voordoet tijdens een teambuilding-evenement of een feest dat door uw onderneming wordt georganiseerd.

Deze kosten van het slachtoffer van een arbeidsongeval worden vergoed:

  • arbeidsongeschiktheid
  • ziekenhuisopname
  • ambulante medische behandeling (buiten het ziekenhuis)

Er is ook een vergoeding voorzien voor het gezin van de werknemer die door een arbeidsongeval overlijdt.

De vergoeding in geval van tijdelijke arbeidsongeschiktheid is wettelijk vastgelegd op 90% van het basisloon (met beperking tot het wettelijke loonplafond).

Indien u niet voor de verzekering arbeidsongevallen excedent (aanvullende wet) heeft gekozen, wordt het basisloon dat gebruikt wordt voor de berekening in geval van tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid beperkt tot het wettelijk loonplafond.

De medische kosten worden terugbetaald op basis van RIZIV-tarieven.

De waarborgen, uitsluitingen en limieten zoals hierboven beschreven zijn niet exhaustief. Raadpleeg de algemene voorwaarden en de IPID (raadpleegbaar onderaan deze pagina) voor u een verzekeringsovereenkomst onderschrijft.

Wat is niet verzekerd? Waar dient u op te letten?

  • Stoffelijke schade en morele schade worden niet vergoed binnen het kader van een polis arbeidsongevallen
  • Ziektes die niet het gevolg zijn van een arbeidsongeval worden niet vergoed
  • Opzettelijk door het slachtoffer veroorzaakte ongevallen worden niet vergoed
  • De vergoeding in geval van tijdelijke arbeidsongeschiktheid is wettelijk bepaald op 90% van het basisloon (met beperking tot het wettelijke loonplafond)
  • Indien u niet voor de verzekering arbeidsongevallen excedent (aanvullende wet) heeft gekozen, wordt het basisloon dat gebruikt wordt voor de berekening in geval van tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid beperkt tot het wettelijk loonplafond. 

Wens je meer informatie?

Heb je voor jouw klant interesse in onze verzekering arbeidsongevallen? Neem dan gerust contact met ons op. We doen graag een persoonlijk premievoorstel op maat van de situatie van jouw klant.

Heb je nog vragen?

We helpen jou graag verder!

De waarborgen, uitsluitingen en limieten zoals hierboven beschreven zijn niet exhaustief. Iedere beslissing om de verzekeringspolis Arbeidsongevallen te onderschrijven, moet gebaseerd zijn op een gedetailleerde analyse van het IPID en de algemene voorwaarden. Je vindt ze hieronder.



Downloads

Algemene voorwaarden Arbeidsongevallen

IPID Arbeidsongevallen

voorstelformulier Arbeidsongevallen

Arbeidsongevallen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x