Over Federale Verzekering

Bij de closing van de transactie tussen Federale Verzekering en Navigators Group met betrekking tot de overname van de gevolmachtigde onderschrijversactiviteiten van BDM, die voorzien is in 2021 zal Federale Verzekering het volledige aandeelhouderschap van BDM overnemen.

Over Federale Verzekering

Federale Verzekering biedt een volledig assortiment verzekerings-, spaar- en investeringsoplossingen voor bedrijven, zelfstandigen en particulieren. Als onderlinge verzekeraar, zonder externe aandeelhouders, stelt Federale Verzekering de klant centraal en deelt de winst met hen.
Federale Verzekering werd opgericht in 1911 op initiatief van een groep ondernemers. De Belgische bouwsector blijft een van zijn belangrijkste doelgroepen. Met een totaal marktaandeel voor schadeverzekeringen van 1,4% en een totale geconsolideerde balans van € 4,4 miljard (2019), behoort Federale Verzekering tot de top 15 van verzekeraars in België. De Federale Verzekering Groep (inclusief Optimco) stelt 734,1 voltijdse equivalenten te werk (op 31/12/2019) en realiseerde in 2019 een premie-inkomen van € 521,1 miljoen. Zijn verkoopnetwerk van meer dan 60 adviseurs, zijn 35 kantoren, zijn 5 regionale hoofdkantoren en zijn 2 Business Centres (Bergen en Antwerpen) bestrijken het hele land.
 
Voor meer informatie: www.federale.be